Yamaha F25

Autor maverick, Travanj 28, 2013, 20:52:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Meni se na sharku i s krilcima i s stignom gubio samo jedan km...sto je zanemarivo s obzirom na ostale pogodnosti
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Josip

Citat: mossi  u Prosinac 02, 2014, 21:24:06
Saug mi je kratak zimi, Isključi ga na hladno pa se trese ko magare dok se ne ugreje.  :tongue3:
Na hladno bez gasa hoće da se ugasi.

Kada ga vozim 20 minuta pun gas, ugasim, posle 10 minuta bez gasa ne mogu da ga upalim.
Pošto imam komande i ručno paljenje to mi je malo problem...

P.S. Osso hvala za ono pazi ga mazi ga i zove ga Djordje!  :icon_thumright: :toothy9:
Mossi jesi  imao takvih problema i ljeti i kako si ako jesi rijesio problem? Pitam zato sto mi se desilo vec dva puta da  poslije duze voznje od recimo 20 i vise minuta u full gasu i pokušaja paljenja nakon 10ak minuta moram potezat nekoliko puta (čitaj vise od 10x). Inace motor na hladno pali od prve isto tako kod kracih relacija i cestih paljenja nemam problema, jedino kod duzih relacija kad se motor ugrije. Vodu dobro baca tako da nije pregrijan. Ako netko ima ideju.....

maverick

Da bi nasao sta te zeza, servis treba biti napravljen, svjecice nove i karburator očišćen....a kod čišćenja karburatora vidjeti ćeš jeli sve uredu....kazu da se na takvim kvarovima zna dogoditi i da karburator povuče zrak...pa obrati pažnju na krušku kad stanes...i dali se ponekad ugasi sam...ili ga uvijek nakon tih 20 min ugasiš ti....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Josip

Ne ugasi se sam nikada, svjećice su nove, e sad dali je karb ociscen neznam, bio je kod majstora kad sam ga kupio i kaze da je sve ok. Kad ga palim nakon tako duze voznje moram mu dosta napumpati goriva imam osjecaj da je cijeli sistem prazan...

mossi

Citat: Josip  u Lipanj 13, 2016, 08:54:16
Mossi jesi  imao takvih problema i ljeti i kako si ako jesi rijesio problem? Pitam zato sto mi se desilo vec dva puta da  poslije duze voznje od recimo 20 i vise minuta u full gasu i pokušaja paljenja nakon 10ak minuta moram potezat nekoliko puta (čitaj vise od 10x). Inace motor na hladno pali od prve isto tako kod kracih relacija i cestih paljenja nemam problema, jedino kod duzih relacija kad se motor ugrije. Vodu dobro baca tako da nije pregrijan. Ako netko ima ideju.....

Da taj problem je univerzalno letnje/zimski.
Ako imaš ručicu stvar je jako lako "rešiva": Nakon što si pokušao da upališ motor i nije upalio iz prve, ne pomeriš gas za malo nego na više od pola pa sve do max videćeš sam, povučeš poteznicu i kad kresne smanjiš gas. Inače možeš da povlačiš poteznicu do zore što može biti baš traumatično.

Hladan pali ko mina, a dobro zagrejan ali posle 10-15 minuta ne ..  :icon_scratch: :tongue3: skroz zanimljivo.
Ali ja se oko toga ne nerviram jer samo malo više dam gas i opet pali ko mina.

Meni je problem jer su mi komande i gas/"saug pločica" na 3m od motora, a imam ručni start.
Pa kad neće da upali a moram da podignem gas moram da odem do komande,
a kad upali moram opet da požurim da se ne dere pod 50% gasa.
Zato je ručica u ovoj grešci zakon.

Moja Yamaha je iz 2008 mart. F25A(MHS)

mossi

Citat: Josip  u Lipanj 13, 2016, 09:24:51
Ne ugasi se sam nikada, svjećice su nove, e sad dali je karb ociscen neznam, bio je kod majstora kad sam ga kupio i kaze da je sve ok. Kad ga palim nakon tako duze voznje moram mu dosta napumpati goriva imam osjecaj da je cijeli sistem prazan...

isto  :uf: :stripii:

Josip

Moja je starija 2003 F25AMH, hvala na savjetu probat cu tako sljedeci put....nema mi nista gore nego kad se vratim sa pecanja odnesem stvari u auto, a bude ih ako idem od petka do nedjelje, i onda idem svezat čamac a on nece upalit nego  moram vuc ko sivonja...

mlb

Da kucnem u drvo nisam još imao takav problem!

maverick

Ali zato imas sve ostale probleme  :stripii: :stripii:

mlb

S tim motorom nisam imao ni jedan problem! Trebal mi je puno da se naviknem na to nakon tomosa! Ovu jednostavno svaki put upališ i radi  :stripii: na alat mi se uhvatila paučina  :rofl2:

mossi

mlb koje godište je bio tvoj motor?

Ovo što se javlja kod mene ja ne uzimam previše ksrcu, podigneš gas i upali iz prve SVAKI PUT.  :takoje:

mlb

2010 g  , vjerovatno onda to i mene čeka! Sad sam na stotinjak sati otprilike!

mossi

A da li je i tvoja F25 A ?

Meni se taj problem pojavio odmah u prvoj godini.  :takoje:
I osim toga imam samo problema sa kratkim automatskim saugom, pa kad je hladno
vrlo brzo isključi saug i počne da se trese, što se opet rešava ručim podizanjem gasa dok se ne zagreje,
a onda je sve opet normalno i mirno.

mlb

Neznam šta je A ,  uglavnom model kao tvoja (stari do 2010.)

Josip

Moja ništa ne trese kad je hladna, prede ko urica....jedino me to muči ali sad ću probati ovako kako si mi rekao. Moj ima oko 1500 radnih sati, vožen je u slatkoj vodi i redovno servisiran originalnim dijelovima. Pitam majstora jel to puno,kaže nije to nista, kad je motor los to se pokaže odmah u prvoj godini, redovni servis i gas...