sidro

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ljuska

moje prvo sidro jel ima kakvih zamjerki- dužina 28,5cm težina 3,5kg

maverick

Odlicno...mozes u serijsku proozvodnji...mozes malo skratiti zicu.....bolje ce drzati
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Navari još jednu kuku na suprotni kraj od ove tj iznad krakova i na nj prvo veži štrik a zatim ga spusti niz osnovu sidra i veži uz ovu već postojeću nekim jačim silkom. Tako će u slučaju jačeg zapinjanja pući silk a pošto je štik vezan za gornju alku dižeš sidro pod kutem od 90 stupnjeva u odnosu na prepreku i nema kidanja krakova ili gubitka cijelog sidra. :hi:

mlb

Odlično , i ja sam tako radio jedino što sam promjenio je da ne savijam direktno žicu na izlazu iz cijevi već je savijam par centimetara dalje preko cijevi 2" otprilike jer mi se pokazalo  bolje (odnosno manje pucaju krakovi kod višekratnog ispravljanja i savijanja)! :icon_thumright:

rj

3,5kg malo lagano ...cc 5-6 kg je neki optimum
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ljuska

Citat: pajdo77  u Studeni 02, 2015, 19:49:06
Navari još jednu kuku na suprotni kraj od ove tj iznad krakova i na nj prvo veži štrik a zatim ga spusti niz osnovu sidra i veži uz ovu već postojeću nekim jačim silkom. Tako će u slučaju jačeg zapinjanja pući silk a pošto je štik vezan za gornju alku dižeš sidro pod kutem od 90 stupnjeva u odnosu na prepreku i nema kidanja krakova ili gubitka cijelog sidra. :hi:

pa mora i željeznarija od nečega živjeti ako svako spasim odu oni u bankrot :stripii:

maverick

5 je ok...za 6 vec moras voditi na pecanje  :stripii:

ljuska

Citat: rj  u Studeni 02, 2015, 19:56:54
3,5kg malo lagano ...cc 5-6 kg je neki optimum

morao sam ostavit nešto olova za jig glave :stripii: a sad ozbiljno misliš da bi moglo biti malo lagano

ljuska

Citat: maverick  u Studeni 02, 2015, 20:02:31
5 je ok...za 6 vec moras voditi na pecanje  :stripii:

dok netko ide sa mnom onda je sidro pakna od vlaka a on dobiva zvanje mali od sidra :stripii:

rj

ne da mislim već sam siguran ...morat češ na duže ispuštat konop ....drugi problem je što možeš proklizit a ako si u nekim panjevim eto ti problem sa vađenjem
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

šajzika

Mene sidro ne hebe. Bilo 5 ili 12 kg pakna od vlaka sto vucem na ruke iz vode jer mi je to pomocno sidro.

Sto lakse sidro moras imati vise spage za otpustit da bi se dobro usidrio

Ps. Sto vise spage to vise zezancije plus jos ako je oko kanistera da vidis kolko se nakon par puta pocinje frkat
Audentes fortuna iuvat

bb

Ja imam 10 metara špage ko prst debelo da me ne reže za ruke i jedno brat bratu 8kg teg i to je to sidrim se na kratko.

No

Citat: šajzika  u Studeni 02, 2015, 20:11:23
Mene sidro ne hebe. Bilo 5 ili 12 kg pakna od vlaka sto vucem na ruke iz vode jer mi je to pomocno sidro.

Sto lakse sidro moras imati vise spage za otpustit da bi se dobro usidrio

Ps. Sto vise spage to vise zezancije plus jos ako je oko kanistera da vidis kolko se nakon par puta pocinje frkat
ne mora špaga oko kanistera. možeš uzet plastični kolut na kom je inače namotana ona žica za varenje. sredinu ispuniš tvrđim stiroporom i zatvoriš s obe strane u krug izrezanim drvetom. dobro.. :uf:  ...bemti kolko riječi jedna slika bi riješila sve. kad budem išao poslikam

šajzika

@no

kuzim sta oces reci , nije losa fora  :ok:

@bb

a kak se sidris na 8,9 ili vise metara dubine ?
Audentes fortuna iuvat