ELEKTRO PENTE

Autor mossi, Prosinac 13, 2012, 16:05:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

Možda je malo slabija, 65lb je kao Tomasaki tu nema greške! Ima drugar pa znam.
Prošle godine ga je testirao poprilično na stajaćici i sa 72Ah se u 2 brizini vozikao ceo dan. 5m drvenjak.

maverick

Ja sam se puno mučio da iskompletiram elektro motor, akumulator i jedan veci solarni panel...nakon svih isprobavanja, zbrajanja i oduzimanja te extremno velikog povecanja tezine zakljucio sam da mi to ne treba...Htio sam da ne paljuckam svako malo motor kad se premjestam...puno jednostavnije i jeftinije rijesenje je neki mali motor od 2.5 ks...tako da sam kupio parsun 2.6 ks i nikad ga nisam ni namontiroa na čamac vec sam ga prodao dalje. Do Dunava imam 40-50 km...vremena i živaca nemam da se taljigam par sati s malim motorm, em zimi je zima a ljeti vruce......Najveci problem imam tokom veceri kad se selim od pozicije do pozicije za vobler, ali tu mi opet problem predstavlja kabina i zavlačenje pod vrbe...tako da sam jednostavno odustao od takvog načina pecanja...
I sad sam opet naručio taj mali parsun ali nemam bas nekog mjesta za pomoćni motor...tako da kao mali Mujo...volem da gledam ali nemam gdje da stavim  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

bb

Citat: mossi  u Ožujak 26, 2015, 14:01:57
Možda je malo slabija, 65lb je kao Tomasaki tu nema greške! Ima drugar pa znam.
Prošle godine ga je testirao poprilično na stajaćici i sa 72Ah se u 2 brizini vozikao ceo dan. 5m drvenjak.
to je onda super,još kod drvenjaka nema lupkanja ko na limu mislim kad si več u tišini i ne žuriš se drvenjak je super.jel gle nemam ja ni sredstava ni novaca za neke luksuze i čamce,tako da je meni svejedno oću doć do mjesta za 15 ili 30 min,s tim ako još to mogu napravit bez potrošnje goriva super.

maverick

Svi smo mi imali sličnu viziju...i koliko vidim svi su odustali...ali vrijedi probati ako te zanima.. :ok: Samo drveni čikl uz Dravu...treba bas sile da pogura...ali vidi kod članova koji vec imaju elektro motor, mislim prvenstveno na mlb...da dodje s motorom i akumulatorom....stavis na čamac pol sata i vidis jeli ti pije vode ili ne  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

bb

Citat: maverick  u Ožujak 26, 2015, 15:56:14
Svi smo mi imali sličnu viziju...i koliko vidim svi su odustali...ali vrijedi probati ako te zanima.. :ok: Samo drveni čikl uz Dravu...treba bas sile da pogura...ali vidi kod članova koji vec imaju elektro motor, mislim prvenstveno na mlb...da dodje s motorom i akumulatorom....stavis na čamac pol sata i vidis jeli ti pije vode ili ne  :ok:
tako sam baš i mislio posudim isprobam,ako je to donekle što bi htio super  ako ne dobro.

mlb

Kao što je mossi naveo ,na tekućoj vodi (drava -dunav) e penta jedino kao rezerni motor za kratke relacije , presidravanja , bućku ili vertikalu! Imao jesam tri motora (doduše ne istovremeno kako ovo provokatori navode  :thefinger:) prvo 36 , 46 i sad sam konačno rješio 55lbs motorić i super sam zadovoljan njegovom snagom i odnosom onoga za šta ga koristim! Što se tiče napajanja "moje mišljenje i mog iskustva" nikako obični akomulator! Kupio sam si dubokocikličnu bateriju 70Ah , kud traju puno duže tud ju možeš (i trebaš) prazniti do kraja!! A kapacitet joj je takav da zaboraviš kad si ju napunio, traje stvarno dugo s tim da je svako pecanje na nju konstantno spojen i sonar !! Eto toliko od mene , ako mogu šta još pomoći slobodno pitaj! :icon_thumright:

maverick

Šta znaci dugo...koliko bi se mogao voziti nizvodno na recimo pola "gasa ".....2-3 sata....mozda vise... :sha: i koji ti je to sad od 55 lb ...a sta ces...nemamo koga zahebavati pa se buhin sjetio tebe  :stripii:

mlb

mislim da i dosta više! Uz sva presidravanja i recimo desetak spuštanja od limana do neptuna noćom plus kažem da mi je konstantno spojen sonar od koliko pecanja sam dbio ove sezone dva puta sam punio beteriju! A ovo za buhina se čudim što me i poštedio neko vrijeme!  :stripii:

maverick

Ok...pusti Buhina...ionako kaze da vise niste dobri  :stripii: koju tocno imas bateriju...oznake ...oznake molim....idem u nabavku a ne znam koju da kupim  :uf:

Darko

provokatoru  :uf:  kupi najskuplju i sigurno nećeš pogriješiti  :stripii:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

mossi

Sonar troši 0,6A tako da za 10 sati potroši oko 6Ah, i to samo ako je ekran na maksimumu osvetljen.
Ako spustiš na 50%, za toliko se i potrošnja spusti.  :takoje:

mlb

sacred sun 70 ah (dubokociklična baterija) jebajga sad model , mogu ti to provjeriti sutra ! trebao bi ga sad ići vaditi iz kutije a pada kiša i težak je ko vrag cca 25kg! mosi imam 997 humin i osvijetljenje je do kraja , nema smanjivanja!  :icon_biggrin: A ti poglavice ako budeš rješavao sebi javi pa ćemo probati izmajmunisati nešto povoljnije!  :takoje:

mossi

Da po jarkom suncu nema, ali ako je oblačno, veče noć, nema potrebe da gori na 100%

mlb

okrenem ga po noći naprijed pa mi koristi umjesto fara  :rofl2: :rofl2: