Feeder tehnika

Autor Frenki, Travanj 14, 2013, 13:02:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mossi

To su šarandžijski predvezi i tako se u principu ne peca feederom.  :no:

dac

Iz priloženog, on lovi šarane, amure.... :takoje:    ...a ne babuške, deverike, kesege....  :no:
I želi da mu kaći za donju usnu, pa mu dođe svejedno jel to šaranski štap, teleskop, germina, feeder...
Na ovaj način, bez obzira na veličinu udice, ubada 100% u donju usnu, i to nekad bude dvostruko "prošiveno", tako da nema otpadanja ribe....  :takoje:    .... a to i želi !!   :bye:

mossi

On lovi malene šarane i amurčiće a i poneku babušku.
Kad bude prešao na šarane 10+ i amure 15+ tada će se pričati neka druga priča.  :rofl2: :bye:

dac

Nekima "puno", nekima "malo" (šaran 4 +, amur 5-6 kg.).... :takoje:  ... i tko bi ga znao koliki su oni koji su otpali !!
Nema baš svatko prilike loviti ribe od 10+ i više....   :no:    ...a čovjek želi "samo" da mu ribe ne otpadaju s udice !!   :bye:

Zagor

Evo dečki upravo sam na pecanju. Tri griza i tri sarancica vani. Svi na donju usnu. Sistem ko i prije samo stopera iza hranilice. Ako ostane tako ja presretan, a ako ne onda cu stavljati srink tubu. Činjenica je da je onih par komada sto sam uhvatio gore bila poderana usta.  :icon_scratch:
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

Zagor

Bio na vodi 5 grizeva i 5 sarancica. Svi za donju usnu. Pecao 2,5h al riba nije bila raspoložena. Radila je na nekih 80 od obale. Nisam slikao ribu jer su prvo krenuli (3kom) mali od 0,5kg pa ih nisam spremao u čuvaricu. Sutra ranom zorom idem opet na isto mjesto jer sam prihranio sa jupolkom, kukuruza, ječma i tritikala, a neću vise moći do utorka ići na pecanje pa da isprobam još sistem i utvrdom dali je to to. Na vodi sam sreo par natjecatelja i s njima podijelio problem, a oni na to "Pa stavi saranku br. 2 i to je to".
Jedva čekam da ih operem na kupu  :stripii:  :rofl2:

Okuma

Jel ima smisla pecati sa feeder štapom bez hranilice. Znači  dubinski ( olovo i udica)

pajdo77

Ljudi pecaju feederom smuđa,bolje vide kada smuđ uzima a njemu je manji otpor pri uzimanju mamca.

dac

Naravno, kao što Pajdo kaže, mnogi pecaju smuđa na feeder štapove, pa zašto ne i nešto drugo, ima bezbroj varijanti.....  :takoje:
Mašta radi svašta....   :ok:

Zagor

Naravno da ima smisla, pogotovo kako Pajdo kaže za smuđa.  Ti štapovi imaju prednost sto vidiš svako diranje udice. Pogotovo ako pecas na klizno olovo.
A na koju ribu, kojom montažom i na koju vodu bi isao?

Okuma

Pecam sa feederom i hranilicom, a na udici zrno kukuruza. Pecam na savi bijelu ribu i šarana pa sam postavio pitanje jel se može pecati sa feeder štapom bez hranilice. Sistem bi bio recimo klizno olovo- vrtilica- udica.

pajdo77

Zašto bi uopće pecao bez hranilice? Jedino ako je dno takvo da ih gubiš u velikim količinama. Ipak hrana u njima privlači ribu.

mossi

Zimi kad pecaš u krtogu deveriku, dole olovo gore dve udice, ako pogodiš krtog udara odmah!  :takoje:
Pecaš na crvića, ne na trokraku da ne bude zabune.  :angry3:

mikac

Citat: Okuma  u Rujan 03, 2016, 19:04:37
Jel ima smisla pecati sa feeder štapom bez hranilice. Znači  dubinski ( olovo i udica)

A zašto ne bi imalo smisla? Feeder štapovi bez obzira na svoj naziv nisu "izmišljeni"..konstruirani za lov, isključivo hranilicom. U ostalom, ovi štapovi se svrstavaju u tzv. skupinu quiver tip rods tj. skupinu štapova sa osjetljivim vrhom(vrhovima) što jasno govori o tome koja je osnovna svrha/namjena..a to je..što preciznija detekcija "griza" ribe pomoću vrha štapa.

Ako prakticiraš feeder ribolov..dakle ribolov uz upotrebu hranilice, to ne znači da moraš nužno koristiti i F-štap.Vrijedi i obrnuto..ako prakticiraš ribolov sa F-štapom..ne znači da moraš nužno koristiti hranilicu.

Po mojem razmišljanju..ribolov uz upotrebu hranilice jest jedna stvar...ribolov uz upotrebu F-štapa je druga...a ribolov uz upotrebu hranilice i F-štapa jest, treća.
Svaka od pobrojanih varijacija ima svoje specifičnosti...razlike i sličnosti.
Hodam polako, ali nikada unatrag.

šajzika

Malo sam razmisljao o fideraju. Zanima me sljedece . pecao bi s fixnom hranilicom. Mala udicica , neki kukuruz ili crvici.
Bit ce sa hranom minimum 100gr.
Imam byron tri fibre , hvatao sam i prije bjelu na njega i pokazao se jako ljepo.
Jel ima smisla da si nabavljam npr bullfightera ili neki drugi feeder stap?
Audentes fortuna iuvat